langpl langen langru
Komponenty i dodatki do lodów

Owoce kandyzowane w syropie

Owoce kandyzowane w syropie to wyśmienite dodatki, które służą do wzbogacania smaku oraz do dekoracji lodów, ciast i deserów. Owoce mogą być zanurzone w syropie lub w zalewie alkoholowej. Do najbardziej popularnych dodatków tego rodzaju należą: rodzynka, wiśnia czy czarna porzeczka w syropie oraz rodzynka w rumie. Odciek oraz ekstrakt końcowy tych wyrobów dostosowujemy do uzgodnionych, indywidualnych potrzeb Klienta.

Opakowanie Waga
Worki aseptyczne 25 kg
Zbiorniki ze stali nierdzewnej 250, 600, 1000 kg
Wiadra 13, 25, 40 kg

 

Owoce kandyzowane

Owoce kandyzowane to wyjątkowe dodatki wykorzystywane do tworzenia zachwycających połączeń smakowych. Sprawdzą się doskonale jednakowo dobrze w przypadku wyrobów cukierniczych, piekarniczych, czy lodziarskich. W naszej ofercie znajdują się zarówno tradycyjne, jak i bardziej nietypowe warianty, dzięki czemu z powodzeniem można znaleźć interesujący produkt.

Doświadczenie zdobyte przez wiele lat pracy, przygotowań i obserwacji branży spożywczej pozwoliło nam wydobyć kwintesencję smaku z naturalnych składników, dzięki czemu dzisiaj jesteśmy w stanie zaoferować naszym kontrahentom produkty najwyższej jakości.

Najpopularniejsze smaki kandyzowanych owoców

Do najchętniej wybieranych smaków z naszej oferty możemy zaliczyć: rodzynkę, wiśnię oraz czarną porzeczkę w syropie, a także rodzynkę w rumie, która okazuje się ciekawym urozmaiceniem standardowego wyrobu. Odciek oraz ekstrakt końcowy naszych produktów z kategorii kandyzowanych owoców dostosowujemy do określonych przez klienta indywidualnych potrzeb, tworząc dodatki, spełniające nawet najbardziej rygorystyczne oczekiwania.

Jeśli chodzi o sposób pakowania, proponujemy trzy rodzaje opakowań o różnych pojemnościach:

  • worki aseptyczne (25 kg);
  • wiadra (13, 25 oraz 40 kg);

W naszej firmie wykorzystujemy nowoczesne technologie, dzięki którym potrafimy wydobyć to, co najlepsze z naturalnych produktów. Kandyzowane owoce to jedne z najpopularniejszych dodatków o szerokim zastosowaniu, które doskonale sprawdzają się jako urozmaicenie różnorodnych wyrobów od ciast, poprzez lody, aż po drinki, którym nadają wyjątkowy, ciekawy smak.

Najchętniej wybieranym wariantem tego dodatku są wiśnie kandyzowane w syropie, które wykorzystywane są m.in. jako ozdoby tortu, czy smaczne uzupełnienie uwielbianych przez dzieci galaretek.

Zalety procesu kandyzacji owoców

Kandyzacja owoców to proces polegający na nasączeniu ich cukrem poprzez wielokrotne zagłębienie ich w specjalnie przygotowanym syropie o optymalnej temperaturze oraz spełniającym inne szczegółowe kryteria. Jedną z głównych zalet kandyzowanych owoców jest fakt, że tak przygotowane nie pleśnieją, ani się nie psują. Ich przezroczysta, gładka tekstura również jest niewątpliwym atutem, a wyraziste kolory sprawiają, że stanowią one atrakcyjną dekorację.

Kandyzowane owoce nie są tylko zwykłymi dodatkami, a szczególne miejsce znajdują w sercach najmłodszych konsumentów, wzbogacając smak ich ulubionych, pysznych deserów. Sprawdzą się świetnie jako urozmaicenie do klasycznych ciast, babeczek, naleśników, lodów, pączków, czy puddingów. Równie często używa się ich do udekorowania popularnego wypieku, jakim jest keks.

Odkryj niesamowite smaki i aromaty naszych dodatków, które zachwyciły już niejednego konsumenta! Znajdź swoje ulubione smaki i wzbogać swoje wyroby o niebanalne, wyjątkowe komponenty, które z pewnością przypadną Ci do gustu!

langpl langen langru
UE Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie UE