langpl langen langru
Wsady owocowe i smakowe do produktów mleczarskich

Wsady owocowe i smakowe do mieszania z bazą mleczną

Uniwersalne preparaty stosowane w przemyśle mleczarskim, które po wymieszaniu z bazą mleczną nadają wyrobom pożądany smak, zapach i barwę. Znajdują zastosowanie w produkcji szerokiej gamy galanterii mleczarskiej: jogurtów, deserów, serków, maślanek i kefirów. Owoce mogą mieć postać dużych plastrów, kostki lub zmiksowanych strzępków.
Dostępne są też wsady o konsystencji gładkiej, homogennej, przygotowywane z koncentratów owocowych. Na życzenie Klientów wsady owocowe mogą być wzbogacone o mieszankę zbożową, kawałki czekolady, ciasteczek, witaminy i inne prozdrowotne dodatki, przyprawy, zioła oraz ekstrakty roślinne.

Na życzenie Klientów przygotowujemy wsady o zróżnicowanych parametrach fizykochemicznych:

  • Zawartość owoców: 25-70%
  • Ekstrakt ogólny: 30-72%
  • Zalecane dozowanie: 10-18%
Opakowanie Waga
Worki aseptyczne 25 kg
Zbiorniki ze stali nierdzewnej 250, 600, 1000 kg

 

langpl langen langru
UE Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie UE